Більше 130 років історії

Спірос Метакса народився в 1848 році в Греції в сім'ї торговців шовком. Бездоганною смак і пристрасть до нового і незвіданого допомогли йому почати свою справу. Спірос Метакса багато подорожував, відкриваючи для себе вина і спиртні напої в різних куточках світу.

У ті далекі часи алкоголь відрізнявся фортецею, без особливого смаку або аромату. Мрією Спіроса було створити унікальний алкогольний напій з сильним характером і м'яким смаком. Напій, який стане незабутнім чуттєвим подорожжю.

У 1888 він створив METAXA - оригінальний алкогольний напій родом з Греції.

Незабаром бурштиновий напій експортувався вже в усі середземноморські країни.

Хоча METAXA в різні часи порівнювали і з коньяком, і з бренді, цей напій не піддається класифікації.

Сьогодні цей, єдиний в своєму роді, напій цінують у всьому світі таким, яким він є.

ОСТРІВ САМОС

У теплому східному Середземномор'ї води глибокого синього моря омивають грецький острів Самос з багатою рослинністю і виноградниками, відомими ще з часів давньогрецьких торговців.

Самос - ідеальне місце для вирощування винограду, який надає вину особливий, відомий у всьому світі характер. Тепле сонце, твердий мінеральний грунт та опади у потрібний час року - все це характеристики терруару острова. Тут ідеальні умови для вирощування мускатного винограду з насиченим смаком і п'янким ароматом.

ПОГРЕБИ METAXA

Прохолодні і сухі погреби METAXA повні дубових бочок. Тут все просякнуте духом цього істинно грецького напою, тут зберігаються історії, таємниці і аромати.

Будинок Metaxa був заснований спочатку в Піреї, але незабаром, завдяки стрімко зростаючому попиту і популярності, знадобилося більш простора будівля. Погреби METAXA знайшли притулок в передмісті Афін - там, де дме прохолодний гірський вітерець.

Саме тут мускатні вина та дистиляти високої якості повільно витримуються, досягаючи ідеальних характеристик, щоб, нарешті, стати METAXA.

«Я звертаюся до тих, хто хотів би познайомитися з METAXA: подумайте про відкриття, настільки унікальне, як і несподіване. Ви підете у дивовижну подорож, що зачіпає всі ваші почуття; у подорож, яку вам захочеться повторювати знову і знову », - розповідає майстер.

МАЙСТЕР METAXA

У Будинку немає ні майстра-дистиллера, ні майстра, який відповідає за змішування інгредієнтів. За все відповідає майстер Metaxa - Константінос Раптіс. Це п'ятий за рахунком майстер з часів заснування Будинку.

Константінос Раптісу потрібна пристрасть і натхнення. Він не просто змішує інгредієнти для напою - він з'єднує традиції та інновації в одне гармонійне ціле. Зберігаючи традиції і унікальний почерк METAXA, він створює нові шедеври смаку і аромату: наприклад, METAXA 12 зірок.

Спочатку Константінос Раптіс відбирає насичені, ароматні мускатні вина з острова Самос. Потім настає черга вишуканих винних дистилятів.

Мускатні вина і дистиляти витримуються в окремих дубових бочках, поки майстер не вирішить, що настав час об'єднати їх. Останній штрих вносить букет середземноморських трав.